Volt egyszer egy beatkorszak

Beattörténeti filmklub: Omega, Omega, Omega

2017. november 22. - beatkorSzaki

omega_discogs.jpg

Folytatódik a Hanfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös beattörténeti filmklubja. A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba, de most a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálva. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon. Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2017. november 23-án Jancsó Miklós Omega, Omega, Omega című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Hirsch Tibor egyetemi oktató, filmtörténész, Jancsó-kutató lesz.

A film az Omega együttes 1982 novemberi koncertjéről készült a Budapest Sportcsarnokban. A zeneszámok közben az együttes tagjaival készült interjúk hangzanak el. A dalokat tekintve olyan örökzöldek szólalnak meg, mint a Trombitás Frédi, A nagy folyó, Kemény játék, Ajánlott útvonal, Életfogytig rock and roll, Atlantis, Tízezer lépés, Szemközt a rózsaszínnel, Kötéltánc, A hatalom színháza, Őrültek órája, Nem tudom a neved és a Gyöngyhajú lány.

Zene: Omega együttes
Közreműködők: Benkő László, Debreceni Ferenc

Rendező: 
Jancsó Miklós
Szereplők: 
Omega együttes
Forgatókönyv: 
Hernádi Gyula

Jegyár: 600 Ft.
Jegyvétel: A helyszínen vagy a Kino Café Mozi honlapján.

A Beattörténeti filmklub teljes programja.

A blog a Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr1713346611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása