Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei filmklub: Kutya éji dala

2018. február 14. - beatkorSzaki

kutya_eji_dala_filmkultura.jpg

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja. A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba, de most a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálva. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon. Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2018. február 15-én Bódy Gábor Kutya éji dala című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Csaplár Vilmos, a film forgatókönyvírója lesz.

Kutya éji dala (1983)

kutya_eji_dala_plakat.jpg

A Kutya éji dala abból az ismert jelenségből indul ki, hogy a kutyák megugatják a holdat, ez az animális és a kozmikus kapcsolat állandóságára és rendszerességére utal. Az emberek bonyolultabb formában ugatják meg a kozmoszt. A film hat szereplőnek a szálait követi olyan formában, hogy töredékes jelenetek, töredékes életszeletek játszódnak le az ajtó mögött. A hat szereplő a társadalom különböző prototípusait jeleníti meg, s a rendező mindegyik személyt azonos közelségből láttatja. Az álmok pedig szerves összekötő anyagává válnak e kis töredékéleteknek. 

Rendező: Bódy Gábor

Forgatókönyvíró: Csaplár Vilmos

Szereplők: Bódy Gábor, Fekete András, Derzsi János, Méhes Marietta, Grandpierre Attila, Ferdinándy Gábor, Seres Gabriella, Gubala Zsolt

Zene: Vidovszky László

Jegyár: 600 Ft.
Jegyvétel: A helyszínen vagy a Kino Café Mozi honlapján.

A Könnyűzenei filmklub teljes programja.

Fotó: Filmkultúra.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr9113667634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása