Volt egyszer egy beatkorszak

PÁLYÁZAT: Írjátok meg a beatkorszak legjobb koncertes sztorijait!

2020. május 08. - beatkorSzaki

fortepan_urbantamas2.jpg

Egy délutáni tangó az Ifiparkban, egy este a Metro Klubban, egy hajnalig tartó buli a Tabánban vagy egy véget nem érő éjszaka a fő téri művház dohányfüstös nagytermében. Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog közös felhívására bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.

Mindannyian rég voltunk már koncerten, és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk élőben a kedvenceinket. Mintha halkabb lenne körülöttünk az utóbbi, különös hónapokban a zene. Arra gondoltunk ezért, hogy veletek közösen összegyűjtünk néhányat a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépései közül.

Aradszky László olaszos dalai bűvöltek el titeket, vagy a beatlányok éneke? Baksa-Soós János performanszai láttán esett le az állatok, vagy a Syrius-hajón lazultatok el igazán? Az Ikarus Művelődési Ház volt a törzshelyetek, a Kassák Klubban kalapált a leghevesebben a szívetek vagy a Fekete Lyukban érkezett el számotokra a megvilágosodás? Minket minden koncerten megesett eset érdekel!

Kíváncsiak vagyunk rá, mivel koccintottatok a buli előtt, hogy milyen cigarettára gyújtottatok a ráadás után, és lényeges lehet az is, hogy milyen ruhát viseltetek a várva várt napon. A legfontosabb viszont mégis az, ami a színpadon történt, vagy éppen a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar.

fortepan_urbantamas.jpg

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog felhívása nagy idők tanúinak szól tehát. Olyan, 1.500–5.000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várunk, amelyek megmutatnak valamit abból, ami miatt a leginkább szeretjük az élő zenét. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fotókat van módunk elfogadni, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közöljük, szerzőiket pedig az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított, a beatkorszak hősei által dedikált, értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintos jutalomban is részesül. Írjuk meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek szubjektív koncerttörténetét!

Történeteiteket és kérdéseiteket az orokseg@hangfoglalo.hu címre várjuk, Word-formátumban, a legszínvonalasabb írásokat pedig folyamatosan közöljük a blogon.

Beküldési határidő: 2020. június 30.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr8915670554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása