Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei filmklub: Jégkrémbalett

2018. április 12. - beatkorSzaki

jegkrembalett_mozi24.jpg

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja. A vetítéssorozat továbbra is a zene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba, de most a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálva. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon. Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2018. április 19-én Wahorn András Jégkrémbalett című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen Pápai Zsolt kritikus vendége Kamondy Ágnes, a film szereplője, és Wahorn András, a rendező lesz.

Jégkrémbalett (1984)

Némi szürreális asszociációsoron keresztül egy lakásba jutunk, ahol orgia dúl: a sötét szobában meztelen nőkről és lakótelepi paneltornyokról készült diákat vetítenek egymás után. Valakinek eszébe jut, hogy fagyizni kellene: a szőnyegen szétszórt fagylalt, jégkrém és nyalóka törmeléken Laca korcsolyával a lábán jégkrémtáncba kezd. Lent az utcán egy VW transzporterben két, Leo jégkrémet szopogató Albert Einstein-figura átveszi a jelentést a Bizottság-orgiáról, és a kínai határra indulnak vele. De nem számolnak a Bizottság-rajongók elszántságával!

Mindeközben az együttes felvesz egy klipet, és belekezdenek egy koncertbe, így a film végén egy trükkökkel felturbózott Bizottság-performance-on feledkezhetünk bele a legendás dalokba.

Rendező: Wahorn András

Forgatókönyvíró: Wahorn András

Szereplők: Wahorn András, feLugossy László, Zámbó István, Kamondy Ágnes, Victor Máté

Zene: Bizottság zenekar

Jegyár: 600 Ft.
Jegyvétel: A helyszínen vagy a Kino Cafe mozi oldalán.

Forrás: Port.hu.
Fotó: Mozi24.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr4313827768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása