Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei filmklub: Rock térítő

2018. május 12. - beatkorSzaki

rockterito_apollo_mozi_pecs.jpg

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja. A vetítéssorozat továbbra is a zene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba, de most a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálva. A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké lesz a filmvászon. Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2018. május 17-én Xantus János Rock térítő című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen Gelencsér Gábor filmesztéta vendége Vass Norbert történész lesz, akinek fő kutatási területe a hazai punk és underground szcéna alakulása a késő Kádár-korban.

rockterito_plakat_1.jpg

Rock térítő  (1988)

A magyar popkultúra egyik legizgalmasabb korlenyomata újra nagyvásznon! Xantus János 1988-ban bemutatott rendhagyó és különleges hangulatú zenés dokumentumfilmje – mely játékfilmes és kísérleti szegmenseket is tartalmaz –, a korszak egyik nagy lázadójának, a budapesti underground nyughatatlan provokatőrének sorsát követi vad nappalokon és még vadabb éjszakákon keresztül, egészen a meglepő, de ma már jól ismert sorsfordulatig, azaz Pajor Tamás megtéréséig – mely valószínűleg a haláltól mentette meg az önpusztító frontembert.

Rendező: Xantus János

Szereplők: Pajor Tamás és a Neurotic, Bolyki László, Urbán Mariann, Molnár Ildikó, Pauer Henrik, Dixi, Víg Mihály

Jegyár: 600 Ft

Jegyvétel: A helyszínen vagy a Kino Cafe mozi oldalán.

Forrás: TV24, Apolló Mozi.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr8313913248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása