Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei filmklub: Moziklip

2019. május 01. - beatkorSzaki

kep.jpg

Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. május 23-án Tímár Péter Moziklip című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a TRIP Hajón. A vetítési utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége a film rendezője, Tímár Péter lesz.

A Moziklip képileg és a dalokhoz társított kis történetekben is a nyolcvanas évek végi korszak enciklopédikus foglalata. Erre az időszakra már egy nyílt kettősség volt jellemző: eddigre már polgárjogot nyert, a köztudat részévé vált a második nyilvánosság, a második gazdaság, majdhogynem azt mondhatnánk, hivatalos lett ez a szint is a hagyományosan elfogadott és propagált hivatalosság mellett. A kertmoziszerű díszletben rövid (szintén) zenés keretjátékkal összefűzve egy-egy klipnyi időt kapnak a bemutatkozásra a hazai újhullámos popzenei együttesek, valamint az énekesek. Mind a tizennyolc klip képi-nyelvi asszociációkkal, filmnyelvi ötletekkel játszó, a dalok mögöttes tartalmát feltáró vagy leleplező kerek filmetűd, az egészből hol melankolikusan, hol ironikusan felrajzolódik a vigasztalan, szomorú korkép. A zenei felvételekből magyar és angol nyelvű változat is készült. 

extazis_2019_0523.jpg

A vetítésre és beszélgetésre a belépőjegy 600 Ft, amelyet az alábbi linken vagy a helyszínen tudtok megváltani. A program Facebook eseményét ITT éritek el.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr3114797400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása