Volt egyszer egy beatkorszak

Csibészek '90 - Leskovics Gáborral indul az év

2020. január 16. - beatkorSzaki

csibeszek_2020_0130-page-001.jpg

A magyarországi könnyűzene közelmúltját körüljáró Azok a régi csibészek poptörténeti beszélgetéssorozat célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról. A 2015 tavaszán indult talkshow keretében a Kádár-korszak meghatározó muzsikusai idézték fel emlékeiket a korszak hangulatáról, lehetőségeiről, légköréről. 2019. decemberével a rendezvénysorozat „generációváltáson” ment keresztül: a Csibészek ’90 eseményein Lévai Balázs beszélgetőtársai a nyolcvanas, kilencvenes években induló zenészek.

2020. első eseménye január 30-án, csütörtökön kerül megrendezésre - Lévai Balázs vendége pedig Leskovics Gábor (Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk) lesz. Leskovics Gábor – becenevén Lecsó – énekes-gitárosként 1983 nyarán, szigetszentmiklósi barátaival és korábbi iskolatársaival alapította Pál Utcai Fiúk nevű zenekarát. Az energikus, néha punkos elemekkel is tarkított zenei hangzásvilág, valamint az elmés, sokszor egészen lírai dalszövegek már a kezdetekkor a ’80-as évek underground világának meghatározó szereplőjévé tették a formációt. Ebben az időben A Fekete lyuktól a Petőfi Csarnokig, a főváros és az ország jóformán minden, a korszakban kultikusnak számító koncerthelyszínén felléptek, természetesen egyre bővülő rajongótáboruk előtt. A Pál Utcai Fiúkon túl gitárosként, billentyűsként, vagy éppen szájharmonikán játszva Leskovics Gábor az elmúlt néhány évtized során számos más zenei projektben is részt vett. Színpadra állt a Kispál és a Borzzal, közreműködött az Üllői Úti Fuck koncertjein, 2005-ben pedig Lovasi Andrással megalapították a legnagyobb hazai fesztiválok elmaradhatatlan fellépőjének számító Kiscsillag zenekart.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, a program Facebook eseménye elérhető ITT.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr9515412814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása