Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei filmklub: A kenguru

2018. december 28. - beatkorSzaki

a_kenguru.jpg

Folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja, ezúttal a TRIP Hajón. A vetítéssorozat továbbra is a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A vetítés keretében a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket.

Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. január 10-én Zsombolyai János A kenguru című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Gálffi László, a film főszereplőjének megformálója lesz.

a_kenguru_2_1.jpg

A kenguru (1975)

Varju István ifjú teherautó-vezető minden álma, hogy kamionos legyen, és világot lásson. Célkitűzéseinek mindent alá is rendel. Zil teherautójára egyszer felvesz egy stoppos lányt, és bár tetszik neki, nem szegi meg a munkafegyelmet, vállalja a „kenguruságot”. A kőbányai munkáslánnyal, Zsozsóval való kapcsolata azonban mégis másként alakítja az életét. 

Rendező: Zsombolyai János

Szereplők: Gálffi László (Varjú István), Vándor Éva (Zsozsó), Koltai Róbert (Jocó)

Forgatókönyvíró: Bertha Bulcsu, Zsombolyai János

Vágó: Szántó (Komlóssy) Annamária

Zene: Benkő László, Delhusa Gjon, Frenreisz Károly, Koncz Tibor, Latzin Norbert, Markó András, Szörényi Levente, Tardos Péter, Tolcsvay László, Somló Tamás

Időpont: 2019. 01. 10., 19.00
Helyszín: TRIP Hajó (1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló)
Jegyár: 600 Ft

Jegyelővétel: https://jegyx1.hu/eloadas/56

Forrás: port.hu

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr6814518564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása