Volt egyszer egy beatkorszak

Könnyűzenei Kertmozi: Balaton Method

2019. június 10. - beatkorSzaki

38b5ebd33ef0d2a46a079b26201e897a_normalcropped.jpg

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja 2017 tavaszán indította el az Extázis héttől tízig elnevezésű könnyűzenei filmklubját. A sorozat a popzene és a filmipar óvatos frigyének gyümölcseit vette számba: a vászon a hatvanas évek tvisztelő, autóstoppos fiataljaié, a csöves generáció tagjaié és az underground földalatti figuráié volt. Igazi műfaji kavalkáddal találkozhattak a nézők: zenés film, film zenész rendezővel, rockopera és klipekből összeállított film is képviseltette magát a vetítések listáján. András Ferenc, Bacsó Péter, Banovich Tamás, Bódy Gábor, Dobray György és Horváth Péter, Jancsó Miklós, Koltay Gábor, Kovács András, Mészáros Márta, Müller Péter Sziámi, Szomjas György, Tímár Péter, Wahorn András, Xantus János és Zsombolyai János alkotásait is láthatták az érdeklődők. A Extázis héttől tízig házigazdája Gelencsér Gábor filmesztéta volt, aki a készítőkkel és a kor kutatóival beszélgetett a vetítések keretében.

A filmklub időutazása a végéhez ért, nem is zárhatnánk másképp, mint egy olyan alkotással, ami a kortárs zenei életre reflektál. 2019. június 20-án egy hangulatos kertmozi keretében Szimler Bálint Balaton Method című alkotásával fejezzük be a könnyűzenei filmklubunkat a TRIP Hajó teraszán. A vetítés előtt, 20 órától Gelencsér Gábor filmesztéta a film rendezőjével, Szimler Bálinttal beszélget.

A Balaton Methodban 17 magyar zenekar - köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe -, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön Szimler Bálinték Kodály Method-videóinak egészestés lezárása. Két zenekar - a Punnany Massif és Akkezdet Phiai - ráadásul külön a Balaton Method számára egy-egy új dallal rukkolt elő. A Balaton Method az első magyar film, amely közösségi finanszírozással készült. 

A vetítésre és beszélgetésre a belépőjegy 600 Ft, amelyet az alábbi linken vagy a helyszínen tudtok megváltani. A program Facebook eseményét ITT éritek el.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr3714886824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása