Volt egyszer egy beatkorszak

Azok a régi csibészek – kötetbemutató

2017. január 16. - beatkorSzaki

kotetbemutato.jpg

A rock and roll sosem magányos alkotás, a rock and roll mindig csapatmunka. Az NKA Cseh Tamás Program, a Jaffa Kiadó és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága összefogásának köszönhetően mostantól kötet formában is olvashatók a beat-pop-rock legendáinak ritka fotókkal illusztrált anekdotái. Decembertől kapható a könyvesboltokban Csatári Bence és Poós Zoltán Azok a régi csibészek – párbeszéd a rock and rollról című kötete. A könyvet a főszereplők jelenlétében, január 18-án, szerdán 17 órakor mutatják be a Magyar Rockhírességek Csarnokában.

A 2015 tavaszán, az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának keretében útjára indított Azok a régi csibészek című beszélgetéssorozat célja elsősorban a dalokat jegyző főhősök megszólaltatása volt. Szórakoztató formában járni körül a magyarországi könnyűzene közelmúltjának történetét. Pályaképeket vázolni fel és öltözői pletykákat oszlatni el. Benézni Bambi- és vodkaszagú öltözőkbe, láttatni a Ki mit tud?-ok légkörét, de választ keresni karrierek szárnyalására és kisiklására is.

kotetbemutato2.jpg

A Csatári Bence történész és Poós Zoltán író által moderált beszélgetéseknek Balázs Fecó, Boros Lajos, Bródy János, Frenreisz Károly, Horváth Attila, Kóbor János, Nagy Feró, Németh Alajos, Pataky Attila, Schuster Lóránt, Szörényi Levente, Török Ádám, Trunkos András és Zalatnay Sarolta voltak a vendégei. Az estek népszerűsége arra indított minket, szervezőket, hogy a beszélgetések írott, szerkesztett változatát is hasznos lenne elkészítenünk, s azokat egy fényképekkel, valamint a korszak legfontosabb alakjait és formációit bemutató szószedettel kiegészítve adni közre. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága támogatásának is köszönhetően megvalósult könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg. Jó szívvel ajánljuk minden beat- pop- és rockrajongó, vagy a Kádár-korszak bakelitkarcos mindennapjai iránt érdeklődő figyelmébe!

A könyv bemutatója január 18-án, szerdán 17 órakor, a RaM Colosseumban, a Magyar Rockhírességek Csarnokában (1133 Budapest, Kárpát u. 23.) lesz. Az eseményen Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program ideiglenes kollégiumának vezetője kérdezi majd a kötet szerzőit, Csatári Bencét és Poós Zoltánt, de számos, a kötetben szereplő híresség is jelezte részvételi szándékát.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a rsvp@csehtamasprogram.hu e-mail címen lehet.

A blog az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökséget Támogató Alprogramjának támogatásával készül.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr6212128641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása