Volt egyszer egy beatkorszak

Váratlan hírnév, avagy szarban lennénk, ha nem lenne Beatrice

2023. szeptember 05. - beatkorSzaki

laszlobettina_foto.jpg1980. szeptember 5-én Omega-, LGT- és Beatrice koncertet tartottak a Kisstadionban. Édesapám és a keresztapám három cimborájukkal elhatározták, hogy mindenáron részt vesznek az eseményen.

Már a kezdet sem volt egyszerű. Alig lehetett jegyet kapni, és nem sikerült összeszedniük a koncertre elegendő összeget. Mind az öten beletettek valamit, hogy bejussanak. Egyikük az anyja féltve őrzött Fa-szappanjait lovasította meg. Negyven forint darabáron árusították a zöldalma illatú termékeket. Aszódnál kezdték, Isaszegre elfogyott az összes, így összegyűjtöttek négyszáz forintot, ami akkoriban nagy pénznek számított. Mindannyiuknak vettek belőle belépőjegyet.

A koncert előtt a Népstadionban napoztak, aztán az LGT‑sek közelében kaptak valahogy helyet. Lódenkabát, farmernadrág és alföldi papucs jellemezte az öltözetüket. Nyakukon, bokájukon és csuklójukon ricsés baboskendő pirult. Mivel kilógtak az LGT‑rajongók sorából, ezért a Fiatalok Órája című műsor stábja egyből rájuk mozdult. Húsz percig beszélgettek egymással, de az adásba összesen három-négy percnyi anyag került.

fortepan_40695.jpgFotó: Fortepan / Urbán Tamás

– Mi lenne veletek, ha nem lenne Beatrice? – érdeklődött a riporter, miközben az operatőr kamerával sündörgött körülöttük.

– Hát, akkor szarban lennénk! – vágták rá gondolkodás nélkül.

A legtöbb kérdésre hasonlóan provokatív választ adtak. Amikor meglátták magukat a tévében, dőltek a nevetéstől. Nagymamám is végignézte az adást, majd rosszallóan megjegyezte:

– Te, Jani, csak nem pálinkásüveget látok a kezetekben?

Keresztapám így felelt:

– Á, dehogy! Vizet töltöttünk bele, mert egy csap sem működött odabent.

Nagymamám összeborzolta a szemöldökét. Nem hitte el, de jót mosolygott rajta.

Pár nappal az adás után édesapám és keresztapám Vámosgyörkre utaztak, egy P. Mobil-koncertre. Három fickó megszólította őket a vonaton.

– Hé, láttunk titeket tegnap!

Először el sem tudták képzelni, hogy mire gondoltak amazok. Talán Hatvanban találkozhattak, a lakóhelyükön? Kis töprengés után megfejtették a talányt. Rájöttek, hogy tévésztárok lettek. Akaratlanul.

A szöveg a Volt egyszer egy beatkorszak 2023-as pályázatára érkezett.

 

Szerző: László Bettina

Nyitókép: A szerző archívuma.

A blog az NKA Hangfoglaló Program támogatásával készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beatkorszak.blog.hu/api/trackback/id/tr9618150272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása